Equip humà


Marina Subirats Martori

Barcelona, 1943. Catedràtica de Sociologia

Es llicencià en filosofia i lletres i estudià a París
amb Alan Touraine. És catedràtica de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i està especialitzada en els camps de sociologia de l'educació i sociologia de la dona. Ha estat directora de l' Instituto de la Mujer del Ministerio de Asuntos Sociales (1993-1996), regidora d'Educació de l' Ajuntament de Barcelona (1999 al 2006) i cap del Consell de Districte de Nou Barris. És una autoritat acadèmica en Sociologia de l’Educació, en feminisme i ciutadania nacional i internacional i l’any 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi. És autora conjuntament amb Cristina Brullet de “Rosa y Azul” i “La transmisión de los géneros en la escuela mixta”, entre d’altre, textos de referència dins el món de la coeduccaió. També és autora de nombrosos articles, publicacions en revistes d'educació a nivell estatal i europeu com ara “Les desigualtats socials a la Catalunya actual” (1999) a la “Revista Catalana de Sociologia”, “El lideratge educatiu dels municipis” (2002) a Perspectiva Escolar i “Una democracia imperfecta” (2003) a Cuadernos de pedagogía. L’any 2007, juntament amb Amparo Tomé, va escriure “Balones fuera, reconstruir los espaciosdesde la coeducación” (2007).


Amparo Tomé González

Salamanca, 1946. Filòloga, sociòloga i mestra

Nascuda a Vitigudino, Salamanca, poble d’alzines i farigola. Dues escoles de religioses varen participar en els seus primers anys de formació; la Universitat de Salamanca, l’Institut d’Educació de la Universitat de Londres i la Universitat Autònoma de Barcelona varen facilitar el desenvolupament de diverses capacitats en estudis de filologia, sociologia, educació i gènere. Docent en Instituts de Secundària com a professora d’anglès i ètica a Barcelona (1978 – 1991) i a la UAB (1996 – 2003); investigadora a la UAB en temes de gènere i educació a nivell nacional i internacional, directora de la publicació Quaderns de Coeducació de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB (1992 – 2002) i directora del Projecte d’Educació en Valors de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona (2000 – 2003). Autora d’articles, capítols de llibres i publicacions en revistes d’educació especialitzades i editorials nacionals i internacionals. El 2007 junt amb Marina Subirats va escriure “Balones fuera, reconstruir los espacios desde la coeducación”. Assessora conferenciant en Centres de Recursos de Professorat, Instituts de la Dona, Governs autonòmics, entre d’altres a l’Estat espanyol, Amèrica Llatina i Europa. És una dona que s’estima l’ensenyament, la recerca i el continu aprenentatge de la vida.

 
Anna Carreras Port

Barcelona, 1983. Sociòloga, investigadora i formadora sobre gènere i educació

Nascuda a Barcelona el 1983. Llicenciada en Sociologia per la UAB (2006), Màster d’Estudis de Gènere i Ciutadania per l’ IIEDG - UB (2012), postgraduada en Gènere i Igualtat per la UAB a l’Escola de la Dona Francesca Bonnemaison (2010) , Mediació a l’àmbit socieducatiu (2009) per l’Escola de Mestres Rosa Sensat i Cooperació Internacional per l’Institut Català de Drets Humans (2007). Ha realitzat la tesina del Màster sobre la construcció de les identitats de gènere a l’escola bressol, amb la que ha guanyat el premi a la Recerca Francesca Bonnemaison 2011. Té experiència en coordinació de projectes de recerca-acció, en formació de professorat d’infantil, de primària, secundària i d’educadors i educadores en el lleure així com també ha estat vinculada a l’àmbit de l’educació treballant com a tècnica d’educació i formació a l’Ajuntament de Badalona.


Alba González Castellví


Barcelona, 1979. Psicòloga, docent i investigadora sobre gènere i educació

Nascuda a Barcelona el 1979. Llicenciada en psicologia per la UB (2003). Ha realitzat un postgrau en Anàlisi i dinàmiques de grup (2004) i un màster en Coaching (2010). Ha realitzat els cursos de doctorat i els crèdits de recerca al Departament de Psicologia Bàsica de la UB (2005) especialitzant-se en les temàtiques de gènere, emoció, cognició i conflicte. És membre del Seminari Interdisciplinari d’Estudis de Dona i Gènere i ha realitzat diverses publicacions i conferències al voltant de la temàtica de la violència de gènere, especialment a l’adolescència i la joventut. Actualment és professora de psicologia a la UB i a la UOC a la vegada que realitza formacions especialment dirigides a dones. Anteriorment ha combinat aquestes tasques amb activitats més vinculades a l’educació treballant com a tècnica d’educació i formació a l’Ajuntament de Badalona i realitzant formacions a educadors i educadores del lleure així com a professorat.


Judit Rifà Dachs


Lluçanès, 1977. Filòloga, sociòloga i gestora de polítiques educatives

Llicenciada en Filologia Anglesa i Alemanya, Doctorat en Sociologia de l'Educació (UAB) i postgrau en gestió de polítiques educatives en l'àmbit local (UB). Ha treballat sempre en l'àmbit educatiu, des del Grup de Coeducació de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de l’UAB, després a l’Institut Municipal d'Educació de Barcelona i Consorci d'Educació de Barcelona. A l'IMEB coordinant el Projecte d’Educació en Valors, on la perspectiva de gènere era el fil conductor de tot el projecte. Sempre ha estat vinculada a l'àmbit de la formació en polítiques de gènere, coordinant o impartint cursos, com en l'Espai Bonnemaison, cursos d'estiu del Ministerio de Educación, o escola d’estiu de Rosa Sensat. Ha sigut ponent en xerrades i cursos i congressos a nivell de Catalunya i l’estat. Així mateix, ha publicat diversos articles en revistes d’àmbit educatiu i de gènere (Perspectiva escolar, Cuadernos de Pedagogía, Revista Guix, Revista Kikiriki, Revista Aula, etc.). Ha treballat directament en formació de professorat, tant a nivell d’escola bressol com a nivell de secundària en instituts de Barcelona, i ha participat en fòrums varis a nivell estatal i internacional, en el marc de Ciutats Educadores. Actualment ha canviat d'àmbit i treballo a la Direcció de Cooperació Internacional, Solidaritat i Pau de l'Ajuntament de Barcelona. És la responsable de Barcelona Solidària.


Cecilia PerazaSanginés


Ciutat de Mèxic, 1979. Sociòloga, docent i consultora . Especialitzada en gestió de conflictes, gènere i Cultura de Pau

Nascuda a la Ciutat de Mèxic (1979) i resident a Barcelona des de l’any 2001. Llicenciada en Sociologia per la Universidad Nacional Autónoma de México (2001), Diplomada en Cultura de Pau per la Càtedra UNESCO UAB (2003) i Màster en Ciències Socials per la Universitat Autònoma de Barcelona (2004). Té experiència professional des del 1999 en diverses funcions: recerca, docència i divulgació científica, dinamització, formació de professorat i formació de formadors, gestió de projectes a l’administració pública i consultoria. Especialitzada en Sociologia de l’Educació i Polítiques de Gènere (política educativa, polítiques de gènere en educació i el canvi de model universitari europeu). Ha publicat articles en revistes especialitzades i de divulgació i ha participat en diverses jornades i congressos a nivell nacional i internacional. Formació complementària en tècniques de treball corporal, prevenció de la violència, jocs i dinàmiques pel treball de grups.